بسم الله الرحمن الرحیم
وَ نُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِينَ.
ما اراده كردهايم بر كسانى كه در زمين مستضعف قرار داده شدند، منّت بگذاريم و آنان را - باظهورقایم آل محمد عج - پيشوايان و وارثان روى زمين قرار دهیم(سوره قصص آیه۵).
اعیادشعبانیه، ایام سرور اهلبیت(ع) وشادی های شمامحبان خاندان عصمت(ع) را تبریک وعزاداری ها، مخصوصا" فقدان شهدا ومرحومین اخیر را تسلیت عرض می نمایم.
دراین هنگامه چندمطلب را به اختصارتقدیم حضور می کنم:
۱.شعبان مقدمه رمضان و هردو با رجب فصل خودسازی را تشکیل می دهد؛ چه خوب است که ازاین فصل مغتنم، استفاده های بهینه نماییم!
۲.تشکل ها، هیات ها،گروه ها وکانال های شبکه های اجتماعی(مجازی)، سایت ها وموکب ها چه آن ها که درهرهفته یا درهمه مناسبت های مذهبی فعال است وچه آن ها که درمناسبت های خاص خدمت می کنند،جهادعلمی وفرهنگی دارند؛ همان گونه که کاربرای خانواده دربیان رسول خاتم(ص)مانند جهاد در راه خدا ست.خدمات جانی ومالی مجاهدین فرهنگی برای دین، اهلبیت( ع)،جامعه هدف وشهدای عالی مقام ما ثمربخش وآینده ساز است. خداوند بر توفیقاتشان بیافزاید واجرآنان رامضاعف گرداند.
۳.تحصیلات عالی دردانشگاه وحوزه را متوقف نکنیم ودر رشته های مختلف و مورد نیاز جامعه مشغول شویم.
۴.نویسندگان حوزه ودانشگاه، باقی قلم به دستان ونویسندگان فضای حقیقی ومجازی که براثرگشوده شدن شبکه های مجازی زمینه فعالیت فکری،خبری،فرهنگی وتربیتی یافتند، محققین پرتعداد وصاحبان کتاب ها ومقالات پرشمار، عنایت داشته باشند که تغذیه، رشد و بهداشت افکارو اندیشه های عمومی دراختیار آنان است.
۵.ترک فعل(وظیفه) وسکوت همیشگی هم دردنیا ( به برداشت خردمندان) جرم است وهم درآخرت بازخواست دارد.
۶.متدین ها ودلسوزان مخلص از اقشار مختلف اگر صحنه هارا ترک کنند،به قول امام خمینی" نا اهلان ونامحرمان"، دیگران را پرانده، ازخلوتی موقعیت ها، زیر پوستی استقبال کرده وبا پر روی، بی پراویی و بی مبالاتی برمقدرات وامور عمومی مسلط شده وخواهندشد؛ درنتیجه زیان های پشیمان کننده وجبران ناشدنی را به بار خواهند آورد.
۷.جامعه نیاز به خدمات علمی وتحقیقی، مدیریتی، فرهنگی وتبلیغی-تربیتی، اقتصادی، اجتماعی، رفع مشکلات مهاجرین و… دارد وهیچکدام این ها را نمی توان نادیده گرفت، با وجود جمعیت زیاد دانشجو، روحانیون متعدد وباسوادهای فراوان و باتجربه جهادی وغیرجهادی، لازم است تقسیم کار کرده،با مدیریت منتخبان متخصص ومتعهد، درحدظرفیت خود وکشور میزبان برای پاسخ به نیازمندی ها اقدام نماییم.
۸.عملکرد مثبت خدمتگزاران دوران های قبل، زیربنای بازسازی ها وپیشران حرکت های تحولی جامعه است، دعا کنیم خادمین امروز با توجه به زمینه ها وامکانات بیشتر و بهتر، درعرصه های علمی وعملی موفق تر باشند.
والسلام علیکم وعلی جمیع عبادالله الصالحین.
محمدموسی زکی
نیمه شعبان۱۴۴۶ق مصادف با۲۷-۱۱-۱۴۰۳ش
دعای شروع سفر:
أللَّهُمَّ إِنَّی أَعُوذُ بِکَ مِنْ وَعَثَاءِ السَّفَرِ وَ کَآبَةِ الْمُنْقَلَبِ وَ سُوءِ الْمَنْظَرِ فِی الاَْهْلِ وَ الْمَالِ وَ الْوَلَدِ.
ترجمه: بارالها من از رنج و مشقّت این سفر، و بازگشت پر اندوه از آن، و مواجه شدن با منظره ناخوشایند در خانواده و مال و فرزند، به تو پناه می برم. (ترجمه و شرح خطبه 46 نهج البلاغه)
بهار اولین فصل از فصل های مناطق معتدل است. در نیمکره شمالی زمین، این فصل منطبق با سه ماه حمل، ثور و جوزا است.
بسیاری از مردم فصل بهار را آغاز زندگی دوباره طبیعت می دانند. در فصل بهار حیواناتی که داری خواب زمستانی هستند از خواب زمستانی بیدار شده و همچنان درختان از خواب زمسناتی هوشیار شده و رشد متو قف شده را در بهار دوباره آغاز می کنند.
فصل بهار فصل گل و جوانه است. درختان از پس زمستان سرد شکوفه می دهند و بوسیله زنبورها گرده افشانی می کنند. حیوانات نیز در این فصل شروع به تولید مثل می کنند.
فصل بهار که شروع آن با روییدن چمن ها، با شکوفه سبز شدن درختان وگیاهان وشکفتن گل ها همراه است با معتدل شدن هوا در این فصل کشت و کار شروع می شود یعنی فصلی که مدت شب و روز آن مساوی است و هوای آن معتدل و مطبوع. طبیعت زیبا و قشنگ که هر انسانی را به شادی و خوشحالی باز می دارد و دهقان کشت گندم زار و باغبان از تماشای رشد کاشت گیاهان خود لذت می برد.
در ثور و جوزا که این دو ماه هم از فصل بهار است آرام آرام هوا رو به گرمی رفته، میوه های درختان بخصوص گیلاس و زردآلو پخته یا می رسند و ما آدمیان علاوه بر زیبایی های گفته شده ازخوردن میوه ها و نعمت های خدا استفاده می بریم، همواره تشکروسپاسگزاری می کنیم و سرتعظیم واحترام فرود می آوریم. ازعبادت وانجام نماز و روزه و سایر دستوراتی که پروردگار ما به وسیله پیغمبران(ع) برای آسایش ما بندگان فرموده کوتاهی نکرده و نخواهیم کرد.
در فصل بهار باران های بهاری می بارد، دشت و صحرا سبز و زیبا شده برای چرای دام ها آماده می شود وهمزمان یخ کوه ها براثرگرم شدن هوا آب می شود ودریاها، جوی ها و نهرها برای آبیاری طغیان می کنند و تالاب ها و کول ها برای شنای پرندگان آبی پر از آب می شوند.
فصل بهار نیز فصل پاک کاری و تازه کردن طبیعت از آشغال ها است و مردم با تمدن اکثریت کشور های دنیا برایشان عرف و عادت شده است که روزهای هفته اول فصل بهار با کار های نهال شانی، گل و گیاه شانی در باغ، باغچه، جاده و احاط حویلی ها و هم به پاک کاری جوی و جویچه ها و نهرهای شهر و دهات خود را از وجود گل و لای، خس و خاشاک رها شده زیر برف زمستانی تمیز و مرتب می کنند.
خداوند دگرگونی هر پدیده ای در عالم را به دست انسان قرار داده وهم بهبود محیط زیست با اراده انسان انجام می شود. انسان اگر بخواهد در وضعیت شهر بهبود ایجاد کند، در کشور و زندگی خود، تحول ایجاد کند، باید تحول را از خود آغاز کند.
تحول اخلاقی وبهداشتی، تحول درونی و فکری، رفتن به سوی صفا و انسانیت که این تحول ها، سعادت انسان ها را تضمین می کند.(شبکه اطلاع رسانی افغانستان).
رمضان ماه میهمانی خداوند است و قرآن کتاب هدایت بشریت در یکی از شب های قدرش نازل شده است. در این ماه درهای رحمت خداوندبرای آمرزش گناهان انسان ها باز است؛ روزه گرفتن در این ماه واجب. منظور از روزه گرفتن آن است که انسان برای اطاعت فرمان خدا از اذان صبح تا مغرب، از چیزهایی که روزه را باطل می کند خودداری نماید؛ روزه مختص به یک آئین و شریعت خاص نبوده بلکه از قبل وجود داشته است؛ روزه از جهت فردی و اجتماعی دارای فوائد زیادی است از جمله: معنویات فرد را بالا می برد؛ اراده و ایمان فرد را تقویت می کند؛ صبرانسان را بالامی برد، بهداشت، سلامت جسمی، روحی و روانی فرد را تامین می کند، درخودسازی فردی، ایجاد اخلاص در افراد و ... نقش به سزایی را ایفا می نماید. روزه برای اقتصاد جامعه مفید است وهمچون سدی عظیم در مقابل اسراف ها و تبذیرهای انسانی در جامعه است که مانع از شکاف و جدایی بین اقشار مختلف جامعه از لحاظ وضعیت اقتصادی گشته و مساوات وتوازن خاص را بین اقشار غنی وفقیر بر قرار می سازد؛ همچنین موجب می شود تا غنی ضمن اطلاع از وضعیت فقیر از او دستگیری نماید؛ روزه داری درس توحید و ولایت-پذیری را به افراد جامعه می آموزد. (محمدکریم پزشکپور و فاطمه نگار رشیدی)