مجلهء حقیقت «تاسیس1384ش» دورهءجدید.
از اینکه مجلهءحقیقت را انتخاب کردید خوشحالیم.
مارا از آثار و نظرات سازندهء خود بهره مند کنید.
majallehaqiqat.loxblog.com
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
خشونت علیه زنان در ولایت سرپل در تناسب به سال گذشته اندکی بهبودیافته است.
اما مسؤلان در کمیسون حقوق بشر، از ادامه رویداد های تجاوز جنسی درسرپل ابراز نگرانی می نمایند.
طی سال جاری به تعداد هشت قضیه تجازو جنسی ثبت نهاد های حقوق بشری درین ولایت گردیده است.
نسیمه آروز رئیس امور زنان ولایت سرپل در تماس تلفنی به رادیو کلید گفت، آمار خشونت علیه زنان دراین ولایت نسبت به سال گذشته تغیر نکرده اما وی از ارائه آمار خود داری کرد.
او می افزاید در سال جاری هشت مورد تجاوز جنسی به زنان صورت گرفته است که عاملین این قضایا بدون دو مورد که شخص بنام صا لح قوماندان در ولسوالی سنچارک به یک زن تجاوز کرده بود ویک تن دیگر که بر یک طفل تجاوز نموده بود در حال فرار می باشند.
وی جنجال های قومی و حاکم بودن زورمندان را عوامل رویداد تجاوزات جنسی یاد آوری کرد.
رئیس امورزنان ولایت سرپل فقر، بیسوادی و بسر بردن مردان فامیل در مسافرت را عوامل خشونت علیه زنان می داند.
خانم آروز اضافه می کند، کار هایی جهت محو خشونت به همکاری شماری از نهاد های مدافع حقوق زنان صورت گرفته است.
درعین حال مسؤلان حمایت و انکشاف از حقوق زنان در کمیسون حقوق بشر شمال،آمار تجاوزوات جنسی در ولایت سرپل را نگران کننده خوانده می گویند که در چهار ولایت شمالی تحت مسؤلیت این کمیسون بیست الی سی درصد خشونت علیه زنان درسال جاری افزایش یافته است.
فوزیه نوابی مسؤل بخش حمایت و انکشاف زنان در کمیسون مستقل حقوق بشر شمال می گوید،که دریازده ماه سال جاری سیصدو ده رویداد خشونت علیه زنان در چهار ولایت،بلخ،سمنگان،سرپل و جوزجان ثبت گردیده است.
وی رویدادهای تجازوات جنسی برزنان را درولایت سرپل هشت مورد یاد آوری کرد و آن را نگران کننده خواند.
به گفته رئیس امور زنان ولایت سرپل بیشترین نوع خشونت که در ولایت سرپل علیه زنان صورت گرفته است ضرب وشتم می باشد.
سرپل از ولایات شمال افغانستان است که از نظر امنیتی مشکل چندانی ندارد، اما درسال گذشته مسوولان ریاست امور زنان این ولایت، از خشونت علیه زنان در این ولایت اظهار نگرانی کرده بودند.
مسؤلان نهاد های مدافع حقوق زنان بدین باور ند که هنوز هم مشکلات زیادی فرا روی زنان در قراء وقصبات دور دست وجود دارد،و کارها در سطح شهرها جهت بهبودی وضعیت زنان ازسوی نهاد ها مؤسسات صورت می گیرد.